Fajdetic's Pigeons Loft. Promoting, breeding and Flying Tipplers. My pigeons import is Eric Anslow, Paul Bowden, Mike Camplin, Jim McDonald and Harry Shannon.You're visitor number:
 
hit counters
Dell Canada Coupons Discount
Click here for some interviews and texts on tippler breeding!

Click here for some interviews and texts on tippler breeding!Click here to visit NTU of GBClick here to visit NTC - BULGARIA


Click here to visit FTSof USA


Biologija.com.hr je znanstveni portal.
Click here to visit Biologija.com.hr je znanstveni portal specijaliziran za novosti iz podrucja biologije i srodnih znanosti.


Canadian National Tippler Union Click here to visit Canadian National Tippler Union
Upute za uzgoj i trening Tipplera
PRIJVODI NA HRVATSKOM JEZIKU.

 


STK BIOGRAD N/M Click here to visit STK BIOGRAD N/M - CROATIA


STK Crikvenica Sportski tiplerski klub Crikvenica - TIPLERI - HRVATSKA


Hrvatski savez uzgajatelja malih zivotinja Kliknite ovdje


Kako trenirati tiplere - Zeljko Fajdetic Click here to visit kako trenirati tiplere


VEDRAN ANICIC, ISTRA - FLYING TIPPLER Click here to visit kako VEDRAN ANICIC - FAZANA


HARY KOCAN, RIJEKA - FLYING TIPPLER Click here to visit kako HARY KOCAN - RIJEKA


CZECH REPUBLIC - TIPPLER FRANK OTTA'S FLYING PIGEONS PAGE


NURIS NISIC SARAJEVO BIH - FLYING TIPPLER Click here to visit NURIS NISIC


GOLUBOVI LISTONOŠE Click here to visit ZOO-PLANETFlying Tippler Club Click here to visit Tippler "Schweiz"


Flying Tippler club Click here to visit STK "Crikvenica"


 


STK ZAGREB Click here to visit STK Zagreb


HTS - CROATIA Kliknite ovdje za stranice HTS-a


Pogledaj tiplere uzgojene od Shannona kod Tomice Fajdetic
Pogledaj tiplere uzgojene od Shannona kod Tomice Fajdetic
Tipleri maticari - Tomica Fajdetic - Flying Tippler - Otocac


Pogledaj tiplere ...
Pogledaj tiplere ...
Tipleri - Flying Tippler


Pogledaj tiplere ... Tomica Fajdetic
Pogledaj tiplere na - Macromedia Flash Player 7
Tipleri - Flying Tippler - Macromedia Flash - Crikvenica


*Tippler flying- Flugtippler - Golubovi *Pogledaj fotografije !!!novo! -foto galerija

Zeljko Fajdetic , Ul. Glagoljasa 46, 51 260 CRIKVENICA

HRVATSKA - EUROPA Tel. **385 (0)51 242-060 Fax **385 (0)51 242-060

mailto:zeljko_fajdetic@yahoo.com
zeljko.fajdetic@ri.t-com.hr

Moje ime je Zeljko Fajdetic, my name is Zeljko Fajdetic

 
Ove stranice posvećene su mom hobiju i ljudima koji me okruzuju.
Moj je hobi uzgoj golubova - Tipplera:
-
Moj posjet u Engleskoj za nabavkom tiplera u Dudley -Birmingham 03/2003.g....  Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture!
Uzgojem engleskih tiplera bavim se od 1978.g. Prve sam tiplere nabavio od Save Maksimovica, Marjana Ugarkovica i Bode Arsenovica iz Zemuna. Tiplere sam uvezao iz Njemacke od Alfreda Liemena 1982.g. tri muzijaka dva plava DFU 184/76, 28/81, crni DFU 915/80 a zenke su bile plava Schumman DFU 1873/81, silberka DFU 99/77 Sommer i crna-spic DFU 156/81 Schuller iz Dorstena. Z.Fajdetic, B.Franic and H.Shannon u Sjevernoj Irskoj 12/2000.g....  Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture! Ove golubove drzimo u dvije uzgojne matice nas tri brata (Zdravko direktor banke PBZ-a, Tomica Sef poslovnice PBZ-a i Zeljko Visi inspektor u Ministarstvu financija RH, fakultetski obrazovani ). Godine 1998.  sam preko gospodina Antona Petrinovica iz Reuttlingena Deutschland uvezao dva para orginal Camplinovih golubova, plavi muzjak 6077/96 NTU (Boden), zeleni muzjak 6034/95 NTU, plava spic zenka 6023/96 NTU i tamno plava zenka 3982/94 NTU dobrih rezultata, kupio sam i par tiplera orginala Jim McDonalda(on ima 5 rezultata preko 20 sati), muzijak silber 1133/95 NTU let 19,00 sati i plavu zenku 00642/97 NTU letjela 19,20 h.

Moj brat Tomica i ja otputovali smo u Njemacku 2000. godine u 10-tom mjesecu i brat je kupio od Antona  dva para godisnjaka, F1-generacije Shannon tiplera, izlezenih od orginalnih ptica sa rezultatima. Anton je 2000. godine u lipnju bio drugi puta u Sjevernu Irsku u Belfast kod Harry Shanona (donio je 5 pari tiplera).

Godine 2000. gospodin Boris Franic, njegov sin Ljubo Franic, Radomir Kadija i ja krenuli smo na put u Englesku točnije 15.12.2000.g avionom CROATIA AIRLINES pravac u Englesku slijetanje u Londonu (zračna luka Heathrow) direktno iz Zagreba (cetri dana u Engleskoj i Sjevernoj Irskoj). Put nas je vodio dalje za Birmingham kod Colina Bristowa od njega je Boris Franic kupio maticne tiplere a ja od Paul Bowdena (to je cista Bodenovu liniju tiplera, vrapcasta tiplerka 6621/00 NTU iz matice, ciji roditelji su preko 20 sati, ali glavni cilj je bio odlazak kod Shannona u Lisburn – Belfast. Kad smo dosli kod njega on je rekao da nema tiplere za prodati ali je ipak popustio kad je vidio od kuda smo dosli kao iz druge hemisfere ("te mi Irci smo ludi ali vi Hrvati jos ste ludji" tu smo kupili tiplere a ja sam posebno uspio kupiti dva para rekordera sa 19,15 sati muzjak 2220/96 NTU, vrapcastu zenku 10406/94 NTU 20,07 sati, plavog muzjaka 0005/97 NTU i zenku silber 2390/00 NTU. Na kraju je i B. Franic kupio par maticnih golubova ali posebno starog plavog spica 255/92 NTU koji je letio 20,15 h, i taj golub je dao Shannonu sina koji je izletio 19,20 h i 20,10 h za NTU u 2000.g. Maticni dio golubinjaka kod H. Shannona i kupovina tiplera, u Sjevernoj Irskoj 12/2000.g....  Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture!

Nije mi vrag dao mira i ja opet kombinirao i uvjek nesto nedostaje u uzgoju i parenju, pa se odlucim po drugi puta u Englesku po tiplere, krenuo sam autobusom do Parisa i malo razgledao grad te sa Sasom Petrovicem i njegovim bemveom odemo preko Lamnsha (Calais-Dover) u Englesku preko Londona za Birmingham. Golubarili smo 22.i 23. 03.2003.g. u Birminghamu (Dudley-Swindon-Tipton) kod McDonalda, Bowdena, Anslowa i u Wolvelhampton kod Camplina, te nas je vozio svojim autom McDonald u Nottingham kod Verly Mignotta. Taj je dobar letac ima 5 rezultata preko 20 sati, tako sam golubarili dva dana po engleskoj. Otisao sam kod Paula Bowdena i uzeo plavog tiplera muzjaka 6618/00 NTU iz matice, tako da sada imam kompletni par njegovih golubova koji su cista linija Jack Boden, poslije sam otisao i uzeo plavog tiplera 3130/01 NTU letaca od Mike Camplina let od 19,06 h, zatim sam uzeo (od Erica Anslowa koji drzi engleski rekord od 21,21 sat) tri tiplera koje je na aukciji kupio McDonald od Anslowa i on vise ne drzi tiplere (vrapcasto-zelenog muzjaka 4664/02 NTU i zenku bjelicastu 4668/02 NTU) to su maticni golubovi a jedan je letio 19,40 h Svjetlo-vrapčasti bjeloglavi spicas bijelog repa 05947/97 NTU, potom sam uzeo kod Verley Mignotta iz matice Silber zenku 05035/99 NTU koja je letjela 19,10 h DQ, nju je legao Jim McDonald cista Bodenova linija. Od McDonalda sam uzeo jednog plavog spicasa letac 4402/02 NTU letio 17,40 h kao mladi i 18,20h DQ, od petero muzijaka brace mogao sam birati i njega mi je poklonio jer kad je vidio da kupujem njegove golubove kod Mignotta on je odlucio dati nesto sto u stvari ne mozes kupiti jer ovaj golub je izvanredno letio u noc, i rekao je, posto nema grabljivice da ce on i sa cetri brata napraviti dobar rezultat ove godine, nada se preko 19 sati, POGLEDAJTE TE TIPLERE, i tako sam donio pet muzjaka i dvije zenke, u svoj maticni golubinjak gdje vec imam cetiri zenke i dva muzjaka NTU. Z.Fajdetic, B.Franic i njegov sin Ljubo ispred golubinjaka kod Harry Shannona u Lisburnu - Nord Ireland 12/2000.g....  Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture!
U razgovoru sa Englezima dosta se toga i nauci ali u stvari dosta je i napisano tako da nema velikih mudrosti, oni jedino kazu da rad nocu i izvodjenje nocnog leta je najbitnija stvar i da su to tipleri koji moraju sa lakocom preletjeti 18 sati a od 19 do 21 sat treba raditi dobro sa njima u noc i da se mora poklopiti vise stvari da se napravi rezultat a njvaznije od svega je rad i samo rad ... na neki nacin to najvise isticu, doduse trebas imati i ptice priznatog porijekla da to sve ucinis, jer golubovi ciji predci vec 30 godina lete oko 20 sati to sa dobrim i pravilnim radom moraju napraviti ako to mogu englezi zasto nebi i hrvati to mi je reko Mcdonald, doduse imaju obdanicu i kraske obasjane noci tako da tipleri kod njih lete do jedan ili dva sata iza polanoci duboko u noc po mraku.
 Harry Shannona - bird's ... Click to enlarge picture!
Moji tippleri lete visoko i do srednjeg visa, ponekad uski let (ponekad i dosta sire lete), zavisi od vremena i ishrane ali uvijek raznovrsno i zanimljivo lijepo i brzo se ujate. Dok imam malo vise problema sa pripitomljavanjem, moram obavezno lijepiti krila a iskljucivo radim sa droperom uz svijetlo i ponekad zvonom tako da imam zanemarive gubitke sa prvim letom i radom na trijemu a dalje ide već lakše jer četvrti ili peti let u mojoj praksi je kritican, posto bi mladi tipleri tada letjeli jako dugo, vise nego sto stvarno mogu 6-7 sati, ali to uvijek spriječavam i najduže ih pustim 5 sati. Osobno smatram, da ako lete ful do kraja da je to nepotrebno trošenje kontra-produktivno, ja ih hranim u tom periodu sa prilicno osiromašenom hranom te izbjegavam čisti jecam, posto se tipleri jos Orginal tiplerke Harry Shannon...  Kliknite mišem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture!moraju razvijati, pravilana muskulatura i bio-kemijski procesi se nemogu razvijati ukoliko jos cine velike napore na losoj hrani, smatram da se kroz ovaj vid rada postizu bolji rezultati nego sa dijetnom ishranom iskljucivo na jecmu za stare je to u redu. Dokazano je da grabljivica lakse nosi tiplera koji je hranjen dijetno u trenigu za razliku od golubova ili letackog tima koji su hranjeni jacom hranom (kukuruz, grasak, sirak, konoplja, kanar. sjeme i dr.). Nemam problema na moru toliko sa grabljivicama ( svibanj i lipanj - sivi sokol)koliko moji prijatelji u STK "OTOCAC" iz Otočca, tamo je pravi
pakao sa sivim sokolom i ponekad jastreb udara a što je zanemarivo. Clan sam HRVATSKOG TIPLERSKOG SAVEZA (HTS prije HTU) a odkad živim u Crikvenici od 94. godine, imam i bolje rezultate, više takmicarskih letova sto bi se reklo "mirnije nebo"a sto je za ovaj sport jako vazno jednako koliko i dobri tipleri.
Vjerujem da ce vas zainteresirati:
-
Uzgojni dio maticnjaka u Crikvenici...  Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture!Zeljko Fajdetic Zenke F-1 gen. od orginalnih golubova P. Bowdena, M. Camplina i J. McDonalda.  Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture! Z. Fajdetic and P. Bowden Birmingham - Dudley...  Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture!

51 260 CRIKVENICA Glagoljasa 46 HRVATSKA
Tel. 051/242 060 fax. 051/242 060 Mob. 00385 (0)981768159
Sportski uzgoj engleskih tipplera '78 god.
 • Moji rezultati!
Posjet kod legende tipler sporta Camplina, golubar koji ima liniju Jack boden tiplere ... Click with mouse to enlarge picture!
Golubari koji imaju najjacu bodenovu liniju golubova i vise puta su preletili preko 20 sati!
Moj posjet kod gospodina Mike Camplina, Wolverhampton 22.03. 2003.g.

Birmingham (Dudley and Swindon) 21/22.03.2003.g.
Moj posjet kod gospodina Jima McDonalda i Paula Bowdena u Engleskoj 2003.g.
Kenn Potts - Birmingham! Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture!
...  Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture!
Kenn Potts - Birmingham!
Anton Petrinovic, Harry Shannon, Jim O'Hara, Martin McManus i Boby Dunseith - N.Ireland
Posjeta brace Fajdetic kod Petrinovica u Reutlingenu! Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture!
KUP utakmica kod Bunoze u Orahovici! Kliknite misem za punu velicinu slike! Click with mouse to enlarge picture!
Posjeta brace Fajdetic kod Petrinovica u Reutlingenu!
KUP utakmica 30.05.04.g. kod Bunoze u Orahovici!
Trening tiplera izvodim uvijek predvecer po provjerenoj trenig-shemi u pravilu svaki treci dan 4-6 sati trening leta, cca u 90 dana starosti 15 trenig letova s tim da dva zadnja trenig lete pustam duze (7-8 sati). Tipleri uvijek imaju grit, vitamine u vodi a posebno MUM preparat te (svi ostali vitamini + aminokiseline preparat BIO CARNI tablete i CARMINE tekućina) te specijalni caj od VERSELE-LAGA za smirenje nakon trenig-leta. U vitamine (gerwit i supervit) i aminokiseline i elektoliti posebno vjerujem i smatram da se do uspjeha moze doci (vitamini + dobra hrana)ako vladate samo sa zdravom pticom. Sve pojedinost koje ja znam a pratim ih preko interneta, raznih biltena od stranih unija i literature mogu razmjeniti, pismima, telefonom ili preko e-poste interneta sa drugim uzgajivacima, tako bih volio da mi se jave zaljubljenici u tippler-sport iz citavog svijeta sa svojim uspjesima, prijedlozima, problemima u uzgoju, letu i sl....

Flying Tippler - Crikvenica - Fajdetic Zeljko!!!

Flying Tippler - Crikvenica - Fajdetic Zeljko!!!

E-mail: zeljko.fajdetic@ri.t-com.hr
This page hosted by

© Copyright by Zeljko Fajdetic 1998 -2012
                         BACK                                                                   
NEXT